Monday, September 21, 2015

Moara ROȘIE - revizitată

Zilele trecute l-am cunoscut pe dl. arhitect Dumitru Eremciuc, membru al IERCONI GRUP     ARCHITECTS, acesta m-a anunțat că există un grup de inițiativă, care preconizează o vizită ghidată la Moara Roșie, în seara zilei de 27 septembrie, la ora 18.
Să fim cît mai mulți - să arătăm că NE PASĂ!

Întrucît există un interes din partea tinerei generații pentru acest monument de arhitectură industrială, despre care se vorbește, și se tot vorbește de ceva ani - cred că e deja timpul să se constituie o comunitate (mi s-a spus că există una pe fb), care să dialogheze cu proprietarul monumentului, cu autoritățile, cu cei care ar putea contribui la salvarea urgentă a acestuia!

Dacă a existat încă din 2010 o solicitare oficială, formulată de firma „Glorinal”, prin care se cerea avizul de demolare a Morii Roșii, atunci e limpede pentru toată lumea că monumentul poate dispărea în oricare dintre zilele ce vin...Chișinăul a pierdut deja foarte multe monumente, cred că cazul să punem stavilă acestei demolări și aneantizări a trecutului nostru comun, al tuturor celor care trăiesc și vor trăi în acest oraș!

fotografie: vladimir bulat
Imagine din interiorul Morii Roșii, 2011.